Kun je jezelf testen op SOA’s zonder een arts te bezoeken?

Een SOA-test thuis is een fantastisch alternatief als je je moet laten testen op SOA’s maar een doktersafspraak wilt overslaan. Wanneer u een SOA thuistest kopen , wordt een kit geleverd en moet u uw monster verzamelen en vervolgens voor analyse naar een faciliteit sturen. De resultaten worden verzonden via e-mail, internet of een mobiele applicatie.

Rechtstreeks naar een SOA-test gaan in plaats van naar het kantoor van uw arts kan u tijd en geld besparen als u geen ziektekostenverzekering hebt. Om patiënten te beschermen tegen mogelijke besmetting en ziekenhuismiddelen vrij te maken voor de meest dringende nood, worden ook persoonlijke medische sessies vermeden tijdens de pandemische routine, omdat het moeilijk kan zijn om te bepalen welke tests je nodig hebt, het kiezen van de beste SOA-test voor jou kan moeilijk zijn. Samen met gonorroe, syfilis en HIV behoren ook chlamydia en andere veelvoorkomende SOA’s tot die waarvoor mensen tests kopen. Seksueel actieve vrouwen onder de 25 zouden verplicht moeten worden om jaarlijks een chlamydia test kopen.

Vrouwen boven de 25 die nieuwe of meerdere relaties hebben of een partner die een SOA heeft, zouden zich ook jaarlijks moeten laten testen. Testen op HIV hoort vaak in een eigen categorie thuis. Op dat gebied worden tests en zorg eerder in klinieken aangeboden, hoewel moderne tests het ook mogelijk maken om volledig thuis monsters te nemen en vaststellingen te doen. U zult een monster moeten leveren voor de tests Een urinemonster, een bloedmonster via een vingerprik, een vaginaal, anaal of oraal uitstrijkje en informatie over de kwaal waarop wordt getest, kunnen nodig zijn.

De tests worden uitgevoerd in laboratoria die gelijk zijn aan die in klinieken en dokterspraktijken, en ze volgen dezelfde protocollen. Bij deze methoden wordt alleen de verwijzing van de arts achterwege gelaten, zodat u na de resultaten geen toegang krijgt tot onmiddellijke zorg via vervolgzorg van een arts. Zorg er dus voor dat u de juiste behandeling krijgt als u een positief testresultaat krijgt. U moet ook eventuele seksuele partners waaraan u bent blootgesteld, laten weten dat zij ook op dat virus moeten worden gecontroleerd.

Laatste gedachte

Mensen die gescreend moeten worden, maar niet naar een arts kunnen of willen, hebben een betaalbaar alternatief voor een SOA-test thuis. Als de aanwijzingen zorgvuldig worden opgevolgd en de monsters op de juiste manier worden verzameld, zijn thuistests betrouwbaar. Voor een thuistest hebt u geen verzekering nodig, maar u moet toch naar een arts voor een behandeling als uw test positief is.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.