Kitesurflessen – 5 tips om u in de zone te brengen voor uw kitesurflessen

Dus sta je op het punt kitesurflessen te nemen of misschien heb je ze gedaan en wil je jezelf naar het volgende niveau tillen, misschien wil je de waterstart kraken of misschien wil je tegen de wind in varen, hier geef ik 10 geweldige tips om jezelf te behouden gefocust en vordert.

1 – Volharden.

Dit is echt de sleutel, je kunt kitesurfen leren, je hoeft alleen maar op te staan en het nog een keer te proberen, in het begin en vooral tijdens je kitesurflessen Kitesurfspot Den Haag kan het vervelend en frustrerend zijn, maar onthoud dat elke andere persoon die je op het water ziet, heeft hetzelfde proces hebben doorgemaakt, elk van hen is zonder pardon op het strand gedumpt met water dat uit elke opening stroomde en er zo oncool uitziet als het maar mogelijk is om te kijken… doe mee, het maakt allemaal deel uit van het plezier! Wat ik kan garanderen, is dat als je je eraan houdt, je zult leren… Ik heb mensen uit alle lagen van de bevolking les gegeven, sommigen met ernstige handicaps, en de meesten van hen zijn nu klaar en genieten van de spanning van kitesurfen. Je zult het zijn als je gewoon doorzet!

2 – Concentreer je op de overwinningen.

Concentreer u niet op de dingen die u niet kunt of beter zou kunnen, maar concentreer u op de dingen die u kunt doen en de dingen waarin u beter wordt, hoe klein of onbeduidend ook schijnbaar…elke reis begint met een enkele stap en elke stap op weg (ook al is het maar een babystapje!) brengt je dichter bij je eindbestemming. Je instructeur zou je hierbij moeten helpen tijdens je kitesurflessen door te wijzen op de dingen die je elke dag hebt verbeterd.

3 – Neem een pauze.

Als de dingen niet gaan zoals je wilt of als je merkt dat je gefrustreerd raakt… neem dan een pauze. Als je gefrustreerd bent, zul je vanzelf gespannen raken, deze aanspanning van de spieren betekent dat je de feedback die je via de stang ontvangt niet volledig kunt voelen, omdat je het te druk hebt om het vast te pakken in een Darth Vader-achtige dodelijke greep. Als je ontspant, wordt kitesurfen een stuk gemakkelijker… doe jezelf een plezier, neem 5 minuten chill out, zorg ervoor dat je geniet van je tijd tijdens je kitesurflessen en je zult merken dat je veel sneller vooruitgang boekt.

4 – Luister

Het is heel gemakkelijk om meegesleept te worden door de mentale dialoog in je hoofd die je eraan herinnert dit, dat en nog wat te doen. Tijdens je kitesurflessen zal je instructeur een aantal geweldige tips hebben die je leerproces kunnen verkorten en dingen kunnen maken waar je eeuwen over zou doen om ze zelf in elkaar te zetten. Om dit te laten gebeuren, moet je jezelf ervoor openstellen, luisteren en, nog belangrijker, handelen naar dat advies. Kennis zonder actie is zinloos, dus zorg ervoor dat je implementeert wat je instructeur je vertelt of wat je hebt geleerd tijdens je laatste trainingssessie.

5 – Visualiseer

Kijk naar andere mensen die de beweging kunnen maken die jij probeert te doen, kijk hoe ze eruit zien, let op hun lichaamsvorm en de manier waarop ze bewegen. Visualiseer nu dat je dezelfde beweging doet, visualiseer je lichaam in dezelfde positie en voel echt hoe het moet zijn om de beweging te doen. Je hersenen kunnen het verschil niet zien tussen geheugen en verbeelding, dus als je je kunt voorstellen dat je een beweging doet, worden dezelfde neurale verbindingen geactiveerd alsof je het echt doet, dus je kunt echt leren terwijl je op het strand zit, gewoon door die bewegingen te observeren om je heen.

Sam Guest is een IKO Kitesurf Head Instructor die momenteel werkt in Tarifa, Spanje. Hij heeft 10 jaar ervaring in de watersportindustrie en heeft een passie voor het leven, de oceaan en het helpen van mensen om het meeste te halen uit wat ze hebben.

Je glijdt over het water, berijdt rusteloze en eindeloze golven, terwijl de wind je voortstuwt en je uiteindelijk optilt en je in de lucht zweeft. En dan, net zo plotseling, sta je weer op het water, de golven woest duwen en trekken aan je en je houdt je vast met alles wat je hebt.

De extreme watersport die bekend staat als kitesurfen biedt deze intense ervaring waar steeds meer mensen toe aangetrokken worden. Om aan deze sport deel te nemen, heb je een kern van kracht nodig, een beheersing van angst en een grenzeloze behoefte aan opwinding en adrenaline.

Kitesurfen kan een erg moeilijke en gevaarlijke sport zijn, zelfs als je weet wat je doet. De beste manier om gevaren tijdens het kitesurfen te vermijden, is door voldoende lessen te nemen van een getrainde professional, te beginnen met het leren van de basis. Enkele van de basisprincipes van kitesurfen zijn onder meer het lanceren van een vlieger, vliegen, landen, controle over de bar en veiligheid.

Veel mensen voelen zich aangetrokken tot de sport vanwege de intensiteit en schoonheid ervan en zijn gebiologeerd door bekwame professionals soepel over de golven te zien rijden en moeilijke trucs en salto’s in de lucht uit te voeren. Omdat kitesurfen een combinatie is van zowel kiten als surfen, moet je leren hoe je zowel de kracht van de wind als de kracht van het water kunt beheersen. Beide zijn extreem krachtige krachten die je zwaar kunnen verwonden als je niet weet hoe je met de elementen moet omgaan en ook als je geen veiligheidsmaatregelen neemt. Om de best mogelijke kitesurfervaring te hebben, moet je zo veilig en goed opgeleid mogelijk zijn.

De snelst groeiende watersport van de laatste jaren is kitesurfen. De vliegerwereld is heel bijzonder, maar net als bij veel buitensporten gaat het ook om de ‘dingen’ en de sensatie van de scheiding van de normale wereld.

Wereldwijd staan Cabarete, Cumbuco, Hurghada, Isla Margarita, Fuerteventura bekend om hun ideale omstandigheden.

Kitesurfen in het Caribisch gebied groeit snel en Aruba is een van de plekken waar je moet zijn.

Geschiedenis

Kitesurfen is een Nederlandse uitvinding. In de 19e eeuw werden vliegers gebruikt om boten te trekken. In 1977 was het de Nederlander Bert Panhuis die hem met een vlieger rechtop op het water voortsleepte.

Acht jaar later ontwierpen twee broers een vlieger met opblaasbare delen zodat ze direct vanaf het water konden starten.
De materialen worden nog steeds ontwikkeld en opnieuw ontworpen.

Rond 1996 begon het pionieren met kitesurfen, vooral in Zuid-Frankrijk en op Hawaï. Een jaar later werden de eerste wereldkampioenschappen gehouden in Hawaï.

Structuur

Voordat je hoog boven de zee hangt en een grote sprong maakt heb je al vele meters gesport.

Op Aruba, maar ook in Nederland of andere kitesurfspots in de wereld bieden scholen zogenaamde pakketten aan. In drie of vier lessen (a 1,5-2 uur) maak je je eerste zetten op het bord. Al het materiaal is bij de prijs inbegrepen en er zijn meerdere mensen die over je waken.

Bijna overal is dit de procedure:

1e sessie: Leren omgaan met de vlieger en het gevoel krijgen.

2e sessie: les bodydraggen. Laat tijdens deze les je lichaam meeslepen door het water hangend aan de vlieger en leer diverse bedieningselementen.

3e sessie: Waterstartles. Je eerste meters op het board.

De prijzen op Aruba zijn redelijk.

– Kitesurfpakket (3 lessen, in totaal vijf uur kitesurfen) rond de $ 350 – inclusief uitrusting en boot.
– Huur kitesurfmateriaal: 2 uur ca. $ 100,- (incl. materialen, boot).

Vlekken

De twee bekendste kitesurflocaties op Aruba zijn: Fisher Mans Huts (boven Marriott hotel) waar je alleen kunt Kiten voor 10.00 uur en na 16.00 uur en Boca Grandi (gevorderden). Aruba heeft het hele jaar door passaatwind (NO Passat) en de temperatuur is constant rond de 27 graden (watertemperatuur ongeveer 25 graden).

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.