Indooravonturen: leuke plekken voor alle seizoenen

Voor een dosis creatieve excentriciteit is het Museum voor Hedendaagse Kunst in Kanazawa, Japan, een overvloed aan progressieve kunstopstellingen en psychedelische tentoonstellingen. Het grensverleggende servicescherm zal uw begrip zeker op de proef stellen en uw creatieve verbeelding stimuleren.

Als u in België bent, bezoek dan zeker het Atomium in Brussel. Dit substantiële raamwerk, gemaakt om eruit te zien als een ijzerkristal dat 165 miljard keer wordt versterkt, is een kunstwerk van geavanceerd ontwerp. Binnen ontdek je een galerij die de achtergrond van het Atomium en zijn taak tijdens de Wereldtentoonstelling van 1958 belicht.

Overweeg een bezoek aan het Roswell UFO Fun Places Museum in New Mexico als je een fan bent van alle paranormale en vreemde punten. Deze galerij is gewijd aan de beruchte Roswell-gebeurtenis van 1947 en verkent de wereld van UFO’s en buitenaardse ervaringen. Of je nu een echte volger bent of gewoon geïnteresseerd, het is een bijzondere locatie om eens te bezoeken.

Voor degenen die van klassiek en ongewoon houden, is het International Banana Museum in Mecca, Californië, een prachtige terugkeer naar een afgelopen periode. Deze ongewone galerij is gewijd aan alle aspecten die met bananen te maken hebben, inclusief een overweldigende collectie souvenirs met bananenthema, van posters en speelgoed tot outfits en kooktoestellen.

Denk eens aan een verblijf bij de Ariau Amazon Towers in Brazilië als je verlangt naar de voorkeur voor het verbazingwekkende in het hart van het Amazone-regenwoud. Deze boomhutverblijven gebruiken een speciale methode om de weelderige charme van het bos en de overvloedige wilde dieren te ervaren.

Heb je ooit gefantaseerd over het zien van een stad die volledig bewoond werd door katten? Dit afgelegen vissersdorpje, ook wel ‘Cat Heaven Island’ genoemd, herbergt nog meer katachtigen dan mensen.

Als je zin hebt in ongewone en ongewone accommodaties, overweeg dan om in de Dog Bark Park Inn in Cottonwood, Idaho te blijven. Deze bed-and-breakfast heeft de vorm van een enorme beagle en u kunt in het lichaam van uw huisdier uitrusten. Het is niet alleen een ontspannende plek om te verblijven, maar ook een onvergetelijke fotomoment voor je Instagram-feed.

Bent u een liefhebber van alle punten, levendig en eigenzinnig? De wegen zijn de wens van een digitale fotograaf, en de gemoedelijke omgeving van de gemeenschap maakt het een uitzonderlijke locatie om tot rust te komen en een pauze te nemen in de bijzondere omgeving.

Ga naar het Museum of Bad Art in Massachusetts als je geïnteresseerd bent om je rechtstreeks in de wereld van het vreemde te wagen. Deze onderscheidende galerij zet zich in voor het verzamelen, onderhouden en herdenken van de meest afschuwelijke kunst ter wereld. Het is een gebied waar ‘slechte’ kunst in de schijnwerpers staat, en je zult het zelf ontdekken, gezien de grote grens tussen briljant en middelmatigheid.

Als je je waagt aan de transcendente landschappen van het Wulingyuan-natuurgebied in China, zul je zeker terechtkomen in een land van dreigende zandstenen zuilen, dichte bossen en steile watervallen. Het is een locatie die lijkt te zijn geplukt uit de webpagina’s van een droomboek.

Momenteel maken we een reis naar Cappadocië, Turkije, waar je een luchtballonervaring kunt maken over een uniek landschap van sprookjesachtige rookschachten en grotwoningen. De transcendente elegantie van dit gebied is de wens van elke professionele fotograaf, en eroverheen zweven in een levendige ballon is een onvergetelijke ervaring.

Heeft u ooit de diepe, donkere zeeën willen ontdekken zonder te spetteren? Het Seattle Aquarium maakt gebruik van een betoverende ervaring met zijn Underwater Dome, waar u een verscheidenheid aan waterleven van dichtbij kunt observeren, terwijl u gemakkelijk volledig droog blijft.

Het Eiland van de Poppen in Mexico zou uw optimale locatie kunnen zijn. Of je het nu gelooft of niet, een bezoek aan dit eiland zal zeker de rillingen over je rug doen lopen.

Als je een voorkeur hebt voor excentriek, kijk dan eens naar het Salvador Dalí Museum in Figueres, Spanje. Deze galerij is een uniek kunstwerk op zichzelf, gemaakt door de beroemde muzikant Salvador Dalí. Het staat boordevol zijn psychedelische producties, van ontdooiende klokken tot bijzondere sculpturen, waardoor het een must-see is voor aanhangers van de progressieven.

Als je een volger bent van het vreemde en vreemde, dan is het Winchester Mystery House in San Jose, Californië, een must-bezoek. Het huis staat bekend om zijn labyrintische stijl, inclusief trappen die nergens heen leiden, deuren die rechtstreeks in muuroppervlakken uitkomen en geheime stromen.

Voor iets extra ongewoons, denk eens aan het Museum voor Middeleeuwse Martelinstrumenten in Praag, Tsjechië. Deze galerij toont een verkoelende verzameling gereedschappen die in de middeleeuwen werden gebruikt om ongemak en straf te veroorzaken. Het is een macabere trip naar de donkere elementen van de achtergrond.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.