Het belang van voedingssupplementen in het dagelijks leven

Het leven is vaak zo hectisch en stressvol dat het onmogelijk is om niet aan voedingstekorten te lijden. Een uitgebalanceerd dieet is noodzakelijk om een gezond leven te leiden. Een uitgebalanceerd dieet is een dieet dat uitgebalanceerde hoeveelheden van alle macronutriënten (eiwitten, koolhydraten en vetten) bevat. Niemand heeft tegenwoordig genoeg tijd om een uitgebalanceerd dieet te volgen.

Voedingssupplementen zijn producten die zorgen voor een balans van vitamines, mineralen, kruiden en voedingsstoffen. Voedingssupplementen worden om vele redenen geconsumeerd. Ze worden geconsumeerd om de algehele fysieke gezondheid te verbeteren, het immuunsysteem te versterken, het risico op ziekte te verminderen, de gezondheid en prestaties van bodybuilders en atleten te verbeteren en kinderen met een onregelmatig voedselinnamepatroon te helpen een gezond gewicht te behouden. Jij kan. voedingssupplementen kopen zijn wereldwijd erg populair en alleen al in de Verenigde Staten goed voor een marktwaarde van ongeveer 19,8 miljard.

Vitaminen zijn essentieel voor een gezond leven.

Voedingssupplementen leveren de juiste hoeveelheid vitamines die het lichaam dagelijks nodig heeft. Vitaminen zijn micronutriënten die het lichaam nodig heeft om een gezond metabolisme te behouden. Vitaminen zijn te vinden in citrusvruchten en veel andere voedingsmiddelen. Aangezien de meeste voedingsmiddelen echter gemakkelijk door hitte worden vernietigd, verlaagt het te lang koken van een voedingsmiddel het vitaminegehalte ervan aanzienlijk. Tarwe bevat vitamines, maar de industriële verwerking van tarwe tot tarwemeel verlaagt het vitaminegehalte.

Wanneer de vitamine niet in voldoende hoeveelheden via de voeding wordt aangevoerd, lijden mensen aan deficiëntieziekten, zoals vitamine C-tekort (ascorbinezuur), wat scheurbuik veroorzaakt. Scheurbuik wordt gekenmerkt door bloeden en zweren van het tandvlees. Daarom worden voedingssupplementen ingenomen om voldoende vitamines te leveren.

bruisend water:

Voedingssupplementen worden gebruikt om voldoende mineralen te leveren. Net als vitamines zijn mineralen micronutriënten die in kleine hoeveelheden nodig zijn om het normale metabolisme van het lichaam in stand te houden. Mineralen kunnen tekorten veroorzaken als ze niet in voldoende hoeveelheden via de voeding worden toegediend. IJzergebrek veroorzaakt bloedarmoede omdat het een onderdeel is van de heemprothetische groep die aanwezig is in hemoglobine. Hemoglobine is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof van de longen naar de rest van het lichaam. Mineralen zijn ook belangrijk omdat ze fungeren als co-enzymen die nodig zijn voor de normale activiteit van cellulaire enzymen. Mineralen zijn ook belangrijk voor het behoud van een gezond en elastisch epitheel.

Kruid:

Kruidensupplementen worden gebruikt voor voedings- en medicinale doeleinden. Vooral kruidensupplementen met ginkgo biloba-extract zijn populair. Gingko Biloba is een kruid waarvan bekend is dat het de microcirculatie door het hele lichaam stimuleert. Bepaalde kruidensupplementen, gecombineerd met matige lichaamsbeweging, zijn bewezen effectief voor gewichtsverlies.

Voedingssupplementen:

Vaak worden voedingssupplementen gebruikt als maaltijdvervangers of ter verrijking van maaltijden. Maaltijdsupplementen zijn populair bij mensen die lijden aan aandoeningen die de efficiëntie van het spijsverteringskanaal aantasten. Voedingssupplementen zijn beschikbaar voor zowel vegetariërs als niet-vegetariërs. Ze bevatten voldoende hoeveelheden vitamines, mineralen, aminozuren en andere voedingsstoffen.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.