Estepona’s Fiesta: lokale feesten en culturele evenementen

Kortom, Estepona personifieert de betekenis van de Costa del Sol en biedt een uniforme mix van achtergrond, volledig natuurlijke elegantie en eigentijdse kenmerken. De toewijding aan het beschermen van het erfgoed, het accepteren van buitenkunst en het bieden van gevarieerde entertainmentmogelijkheden maakt het een locatie die een breed scala aan interesses interesseert. Of het nu gaat om het ontdekken van de historische wegen, het betreden van een vaargeul, of gewoon genieten van de mediterrane omgeving, Estepona nodigt toeristen uit om zich te verdiepen in het charmante tapijtwerk van Zuid-Spanje.

De toewijding van Estepona www.esteponaspanje.nl aan sociale gelegenheden wordt weerspiegeld in het jaarlijkse schema. De Feria de Estepona, een dynamisch feest met flamencoliederen, conventionele dansen en levendige ceremonies, brengt de buurt met elkaar in een vrolijke sfeer. Het Estepona Circus, met zijn levendige processies en mooie outfits, voegt een vleugje jovialiteit toe aan het sociale schema van de gemeenschap.

Estepona’s toewijding aan kunst komt tot uiting in de levendige straatkunstscene. De buitenkant en muuroppervlakken van de gemeenschap fungeren als canvas voor muzikanten uit de hele wereld en de regio, waardoor een buitengalerij ontstaat die een moderne uitstraling geeft aan het sociale landschap van Estepona. De Estepona Mural Art Walk stelt bezoekers van de site in staat om deze externe kunstwerken in hun eigen tempo te ontdekken.

De toewijding van Estepona aan beschikbaarheid wordt weerspiegeld in de Paseo Marítimo, een prachtige promenade die zich langs de kust uitstrekt. De promenade, omzoomd met handsculpturen, bomen en bloesems, biedt een prachtig parcours om te wandelen of fietsen, met geweldige uitzichten op de Middellandse Zee. Bars en eetgelegenheden aan het strand langs de promenade verwelkomen bezoekers van de camping om te genieten van het lokale eten terwijl ze genieten van de zeebries.

De gastronomische scene in Estepona is een evenement van Andalusische smaken en verse mediterrane actieve ingrediënten. Vis en schaaldieren staan in de spotlight, met chiringuitos (eetgelegenheden aan het strand) met gerookte sardines en paella met uitzicht op de zee. De Mercado de Abastos, de standaardmarkt van Estepona, is een kookcentrum waar zowel bezoekers als bewoners kunnen genieten van de beste regionale groenten en fruit, van verse vis en schaaldieren tot ambachtelijke kazen en olijven.

De oude gemeenschap van Estepona is een getuigenis van de historische oorsprong van de gemeenschap. Playa de la Rada, de belangrijkste kustlijn van Estepona, strekt zich uit langs de promenade van de gemeenschap en biedt strandgangers een dynamische omgeving om te genieten van het zonlicht, de zee en een selectie aan watersportactiviteiten.

Genesteld langs de zonovergoten Costa del Sol in het zuiden van Spanje, wordt Estepona een prachtige kustgemeenschap die gemakkelijk de standaard Spaanse uitstraling combineert met moderne diensten. Estepona, gevestigd tegen de achtergrond van de heuvels van de Sierra Bermeja en de glinsterende Middellandse Zee, verwelkomt bezoekers van de site om de overvloedige achtergrond, de levendige samenleving en de pittoreske elegantie van de omgeving te ontdekken.

Estepona’s toewijding aan openbare kunst omvat onder meer de enorme muurschilderingen. De gemeenschap heeft lege muuroppervlakken feitelijk veranderd in doeken voor gigantische kunstwerken, die scènes illustreren die variëren van het waterleven tot historische gelegenheden. Deze muurschilderingen dragen bij aan de online reputatie van Estepona als externe kunstgalerie, en geven een modern tintje aan de sociale identificatie.

De jachthaven van Estepona, Puerto Deportivo, is een levendig centrum waar maritieme aantrekkingskracht hedendaagse kenmerken vervult. Zeilboten en privéjachten dobberen voorzichtig in de haven, begrensd door een keur aan winkels, coffeeshops en vis- en schaaldierrestaurants. De dynamische omgeving maakt het een uitstekende plek voor een ontspannen middagwandeling of een charmante nacht aan het water.

Deze 18e-eeuwse kerk, met zijn unieke klokkentoren, geeft een kijkje in het bouwerfgoed van Estepona. Terwijl ze door de doolhofachtige wegen van de Oude Gemeenschap dwalen, onthullen bezoekers verrassende schatten, van dynamische muurschilderingen tot kleine pleintjes waar burgers samenkomen voor computergeanimeerde discussies.

De toewijding van de gemeenschap aan het beschermen van de geheel natuurlijke aantrekkingskracht komt tot uiting in het Orchidarium, een van de grootste collecties orchideeën in Europa. Dit arboretum toont de verscheidenheid aan vegetatie in het gebied en werkt als een rustig toevluchtsoord. Een extra hoogtepunt is Selwo Aventura, een groot wildpark, dat een bijzondere mogelijkheid biedt om in een semi-wilde sfeer unieke huisdieren tegen te komen.

De oude gemeenschap van Estepona is een getuigenis van de historische oorsprong van de gemeenschap. De Plaza de las Flores, een dynamisch plein in het hart van de oude gemeenschap, bruist van het buurtleven.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.