De geschiedenis E-sigaretten en vapen

Het lijkt alsof ‘vapen’ uit het niets is ontstaan. Op een dag bestond het niet en een paar maanden later was er overal waar we kwamen iemand aan het vapen. In werkelijkheid zijn elektromechanische sigaretten niet nieuw. Evenmin is het concept van het gebruik van damp om gerookte kruiden, geuren of milde gifstoffen in te ademen. In feite is dat al zo lang aan de gang als de mensheid een schriftelijk verslag heeft bijgehouden, misschien zelfs langer. Er zijn verslagen van dergelijke technieken in het oude China, evenals in het oude Egypte. De Romeinen rookten vaak in badhuizen, en in India 1500 jaar geleden noemden ze het roken van suikerhoudende tabak ‘shisha’.

Een beroemde auteur, Jean M. Auel, beschrijft in haar beroemde reeks romans verschillende oude beschavingen die in grotten leefden en deelnamen aan dergelijke Vapeshop online Netherlands rookvapende rituelen. Er is inderdaad genoeg archeologisch bewijs om haar historische romanverhaallijn en afbeeldingen daarvan te ondersteunen.

Vapen patenten en uitvindingen

Snel vooruit naar 1927 en Joseph Robinson ontving het eerste patent op elektromechanische sigaretten. Hij noemde zijn uitvinding de elektronische verdamper. Daarna zijn er verschillende andere patenten verleend voor verschillende toepassingen van die uitvinding. Begin jaren zestig bedacht een heer met de naam Herbert Gilbert een apparaat genaamd de Smokeless Non-Tobacco Cigarette, hoewel het niet op de markt werd gebracht voor de massa, zoals de huidige vapenproducten, apparaten en parafernalia tegenwoordig zijn.

In 2003 kwam een Chinees bedrijf, Hon Lik, met het eerste echte elektromechanische sigarettenapparaat. Zeer vergelijkbaar met de stijl en typen die we vandaag zien. Het bestond uit een plastic patroon, een kleine batterij, een vloeibare nicotineverbinding en een verwarmingselement met behulp van een ultrasone verstuiver. Hoewel dit klinkt als een complexe machine, was het relatief eenvoudig en goedkoop om te produceren. Het grappige is dat niemand in China er veel om gaf of het zelfs maar wilde proberen, ook al behoren de Chinezen tegenwoordig tot de grootste rokers ter wereld (citeer hieronder).

Wat was het oorspronkelijke doel van vapenapparaten?

De oorspronkelijke uitvinding van dit apparaat was om mensen in staat te stellen te stoppen met roken om hun longen te redden en te voorkomen dat roken uiteindelijk hun leven zou kosten door longziekte, longkanker en andere longaandoeningen. Het is gemaakt om een probleem op te lossen en deed dat met de grootste bedoelingen. Het apparaat zou iemand in staat moeten stellen om nog steeds hun nicotinehit te krijgen zonder de langetermijnproblemen die gepaard gaan met het roken van traditionele sigaretten. Aangezien nicotine ongeveer een 3-daagse verslaving is, wat betekent dat als je 3 dagen stopt met roken je het niet echt meer nodig hebt, waren de elektromechanische sigaretten logisch.

Realiseer je ook dat vapen erg lijkt op het roken van marihuana via een waterpijp. Het verhoogt de snelheid van high worden en de intensiteit. Met een dampapparaat kan men de nicotine snel in hun systeem krijgen en angst en stress verlichten, wat de reden lijkt te zijn waarom mensen graag sigaretten roken.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.